top of page
BusyMomTegnet_edited.jpg

DETTE KAN DU LÆRE AV STUEPIKENES GRÜNDER

Stuepikenes grunder: Testimonials

Kampen mot klokken har gjort kjøp av tjenester nødvendig for vår familie. Døgnet har 24 timer, og vi rekker ikke alt. Vi vurderer derfor nøye hva vi må gjøre selv og hva vi kan overlate til andre. 


Det viktigste i livet mitt er familien, men jeg vil også ha mulighet for å konsentrere meg fullt ut på jobb. Når jeg har kontroll over både den praktiske hverdagen og jobben, kan jeg nyte tiden med barna mine og yte maksimalt i arbeidslivet. Jeg slipper å lure på hva som møter meg hjemme - eller hvordan barna skal få spist middag før trening. 


I alle årene som yrkesaktiv småbarnsmor har et ryddig og organisert hjem fått hverdagskabalen min til å gå opp. Vil du takle livets tidsutfordringer, er det der du bør starte. Når alt er godt organisert, sparer du tid og krefter. Du slipper å lete eller prøve å huske. Enda bedre er det hvis alle i familien vet hvor ulike ting har sin faste plass. Da kan du trygt spontaninvitere familie og venner på besøk. I vår familie tjener både små og store på at vi har et ryddig hjem. 


Planlegging av måltider, innkjøp og matlaging er et annet kritisk punkt. Høres det kjent ut? Noen spørsmål er gjengangere og skaper mye diskusjon: Hvem gjør hva? Skal samme person både planlegge, handle og tilberede maten? Som mor har jeg alltid hatt dårlig samvittighet fordi jeg har lyst, men ikke tid til å lage mat. Løsningen er å kjøpe hjelp. Det er gull verdt for vår familie. 


Hovedproblemet mitt i alle disse årene har vært å finne rett person til rett jobb – og folk jeg føler jeg kan stole på. Jeg synes ikke det er lett å slippe fremmede inn hjemme. De får jo se både rotet mitt og andre ting som jeg ikke er stolt av! Av og til har jeg dessuten vanskelig for å gi klare beskjeder: Kan jeg virkelig be andre om å bære ut søppelet mitt; bør jeg ikke klare det selv?  Slike kommunikasjonssperrer er uheldige for begge parter. Jeg får ikke den hjelpen jeg trenger, og den som utfører arbeidet vet ikke hva som forventes og kan dermed ikke gjøre en så god jobb som mulig. 


Etter år med disse dilemmaene bestemte jeg meg for å starte StuePikene. Bedriften gjør det enkelt for deg å få skreddersydde tjenester og legger grunnlaget for god og tydelig kommunikasjonen mellom deg og medarbeideren vår.     


Med StuePikene på laget blir det lett å unngå svart arbeid i hjemmet. Det svarte arbeidsmarkedet svekker velferdsstaten og fratar arbeidstakere rettigheter. Mange vil helst ansette hvitt, men vet ikke helt hvordan de skal gå frem. De fleste etablerte vaskebyråene er ikke et alternativ fordi tjeneste er for dyre. StuePikenes mål er å tilby deg skreddersydde tjenester til en fornuftig pris. 


StuePikene er etablert med utgangspunkt i mine egne erfaringer som yrkesaktiv småbarnsmor gjennom ti år. Jeg håper vi kan gi deg det jeg selv har kjøpt meg: en enklere hverdag og økt livskvalitet.

Jeanette Petersson
Travel flerbarnsmor, lege og gründer i flere bransjer.

bottom of page